Kia op het Geneefse autosalon 2017

Gepubliceerd: 13.03.2017

Op het autosalon van Genève dat nu volop aan de gang is, pakt de Koreaan Kia in Europa uit met de nieuwe Stinger en Picanto, alsook met twee plug-in hybride-versies van al bekende modellen.


Hier volgt het persbericht.

 

Kia Stinger (Europese première Genève 2017)


Kia Motors onthult in Genève de volledig nieuwe Stinger, Picanto en twee oplaadbare hybrides

 

- Europees debuut voor nieuwe Kia Stinger fastback-sportberline

- Europese première voor volledig nieuwe Picanto, te koop vanaf het begin van het

  tweede kwartaal van 2017

- Onthulling van Niro Plug-in Hybrid en Optima Sportswagon Plug-in Hybrid

- Alle nieuwe modellen standaard verkocht met 7 jaar/150.000 kilometer garantie van

  Kia

 

Kia Picanto 2017

 

Kia Motors showt op het Internationale Autosalon van Genève vier nieuwe modellen. De nieuwe fastback-sportberline Kia Stinger beleeft er zijn Europese première naast de volledig nieuwe stadswagen Kia Picanto. Twee andere Kia-modellen worden voor het eerst voorgesteld met een geavanceerde aandrijftechnologie: de Niro Plug-in Hybrid cross-over en de Optima Sportswagon Plug-in Hybrid.

 

Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe, verklaarde: “De verscheidenheid aan nieuwe modellen hier in Genève onderstreept onze ambities en de groeiende aantrekkingskracht van ons merk en onze producten.

 

“De Stinger is de krachtigste auto die Kia ooit heeft gebouwd terwijl de nieuwe Picanto – wereldwijd een van de meest verkochte auto’s van het merk – zich onderscheidt door zijn gedurfde, moderne design, zijn nieuwe technologieën en zijn onovertroffen veelzijdigheid. De nieuwe oplaadbare hybrideversies van de Niro en Optima Sportswagon zullen Kia helpen om het brandstofverbruik tegen 2020 met 25 procent terug te dringen in vergelijking met het niveau van 2014.”

 

De vier modellen die Kia in Genève voorstelt, zullen worden verkocht met de unieke constructeursgarantie van 7 jaar / 150.000 kilometer. De garantie van Kia dekt ook de lithium-ionpolymeerbatterijen in de twee nieuwe plug-in-hybrides.

 

Kia Stinger (Europese première Genève 2017)

 

Kia Stinger fastback onthuld in Europese versie

 

Kia onthult in Genève de Europese versie van zijn nieuwe Stinger, die eerder dit jaar zijn wereldpremière beleefde op het Internationale Noord Amerikaanse Autosalon in Detroit.

 

De krachtige nieuwe fastback-sportberline ademt de geest van de historische ‘Grand Tourers’, - krachtige, elegante wagens die hun eigenaars in stijl en sneltempo vervoeren. In elke fase van de ontwikkeling werd de Stinger ontworpen en ontwikkeld als de idealegran turismo. Zo kan hij schermen met een adembenemende look, een zee aan ruimte voor vijf inzittenden en hun bagage, een stabiele en onverstoorbare wegligging en een lichtvoetig en meeslepend rijgedrag waarbij het vermogen grotendeels naar de achterwielen gaat.

 

In Europa wordt de Stinger verkrijgbaar met drie motoren: een 2.0-liter turbobenzinemotor (vermogen van 255 pk en koppel van 353 Nm), een 2.2-liter turbodiesel (200 pk en 440 Nm) en een 3.3-liter V6-twinturbobenzine. Die laatste genereert een vermogen van 370 pk en een maximumkoppel van 510 Nm, genoeg om de sprint van 0 naar 100 km/u af te leggen in 5,1 seconden. Daarmee is hij de snelst accelererende en krachtigste auto die Kia ooit heeft gebouwd.

 

De Kia Stinger wordt leverbaar als achterwielaandrijver en vierwielaandrijver en is voorzien van de actieve veiligheidssystemen van DRiVE WISE, een elektronisch gestuurde ophanging (Dynamic Stability Damping Control) en het Drive Mode Select-systeem met vijf rijmodi.

 

De Stinger is het resultaat van jarenlang toegewijd design- en ontwikkelingswerk. Zes jaar nadat Kia een krachtige intentieverklaring afleverde met de GT Concept, zal de Stinger in het vierde kwartaal van 2017 in productie worden genomen en in de Europese showrooms verschijnen.

 

Kia Picanto 2017

 

Splinternieuwe stadsauto Kia Picanto blinkt uit in kwaliteit, technologie en veelzijdigheid

 

De volledig nieuwe Kia Picanto beleeft zijn wereldpremière op het Autosalon van Genève en introduceert een heel nieuw, jeugdig en energiek karakter in het A-segment.

 

De nieuwe Picanto, die werd ontworpen door Kia’s designcentra in Namyang (Korea) en Frankfurt (Duitsland) kan schermen met een jeugdige en energieke uitstraling dankzij nieuwe afmetingen en een gedurfd lijnenspel dat hem een assertievere look geeft. Ook is er voor het eerst een prestatiegerichte GT-Line-versie verkrijgbaar.

 

Binnenin beschikt het nieuwe model over een hoogwaardig en hoogtechnologisch infotainmentsysteem met ‘zwevend’ 7”-aanraakscherm. Ook nieuwe technologieën en connectiviteitsystemen, inclusief Android Auto™ en Apple CarPlay™ en een draadloze smartphonelader zijn beschikbaar. Het nieuwe model geeft kopers bovendien meer mogelijkheden dan ooit tevoren om hun wagen te personaliseren, met elf koetswerkkleuren en diverse kleurpakketten voor het interieur.

 

De nieuwe Picanto toont zich ruimer dan veel van zijn rivalen en heeft het grootste koffervolume (255 liter) van alle auto’s in het A-segment. Nieuwe ingrepen om lawaai, trillingen en schokken het hoofd te bieden, maken hem bovendien tot een van de meest verfijnde wagens in zijn klasse. De veiligheid ging er eveneens op vooruit dankzij een sterk nieuw koetswerk, dat twee keer zoveel geavanceerd hoogwaardig staal gebruikt als het vorige model. De Picanto is als eerste auto in zijn klasse uitgerust met een autonome noodremhulp.

 

Bij zijn lancering in het begin van het tweede kwartaal, wordt de nieuwe Picanto leverbaar met 1.0- en 1.25-benzinemotoren met een CO2-uitstoot vanaf 89 g/km. Vanaf het laatste kwartaal van dit jaar zal Kia het nieuwe model ook aanbieden met de nieuwe, rechtstreeks ingespoten 1.0-turbobenzinemotor (T-GDI), goed voor 100 pk.

 

Kia Picanto 2017

 

Niro Plug-in Hybrid (Genève 2017)

 

Niro Plug-in Hybrid: de functionaliteit van een cross-over en een ultralage uitstoot

 

De nieuwe Niro Plug-in Hybrid, die in Genève voor het eerst wordt voorgesteld, combineert de veelzijdigheid en aantrekkingskracht van een cross-over met de maximale efficiëntie van zijn geavanceerde nieuwe oplaadbare hybrideaandrijving. De Niro zal als eerste auto op de markt voortbouwen op twee belangrijke trends: de stijgende verkoop van oplaadbare hybridemodellen (geschatte verkoop van meer dan 600.000 exemplaren per jaar tegen 2023) en de aanhoudende groei van het segment van de compacte cross-overs.

 

De Niro Plug-in Hybrid wordt in Europa verkrijgbaar vanaf het derde kwartaal van 2017 en zal een zuinige 1.6 GDI-motor (rechtstreeks ingespoten benzinemotor) combineren met een 8,9 kWh sterke lithium-ionpolymeerbatterij. De jongste toevoeging aan het hybride cross-overgamma van Kia dringt de emissies gevoelig terug in vergelijking met de conventionelere Niro hybrid: de ingenieurs streven naar een gecombineerde CO2-uitstoot van minder dan 30 g/km en een zuiver elektrisch rijbereik van meer dan 55 kilometer.

 

De introductie van een oplaadbare hybrideaandrijving heeft een minimale impact op de lay-out en veelzijdigheid van de Niro. Het batterijpack met grote capaciteit bevindt zich onder de vloer van de 318 liter grote koffer (VDA) en achter de achterbank, waardoor de interieurruimte onaangetast blijft. Een optioneel Towing Pack – een zeldzaam gegeven in het hybridesegment – zal bestuurders in staat stellen om geremde trailers tot 1.300 kilogram te slepen.

 

De Niro Plug-in Hybrid doet ook een beroep op regeneratieve remtechnologie om kinetische energie te recupereren tijdens het uitbollen of remmen terwijl een nieuw Eco Driving Assistant Systeem (Eco DAS) bestuurders op intelligente wijze helpt om efficiënter te rijden in de omstandigheden van het moment. Eco DAS omvat de functies Coasting Guide Control (CGC) en Predictive Energy Control (PEC). Ze helpen bestuurders om hun rijbereik te maximaliseren door aan te geven wanneer ze best uitbollen of remmen en elektrische energie gebruiken of recupereren volgens de topografie van de weg. Het infotainmentsysteem met aanraakscherm geeft het batterijniveau en de dichtstbijzijnde laadstations aan.

 

Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid (Genève 2017)

 

De veelzijdigheid van een break en de uitzonderlijke efficiëntie van de nieuwe Optima Sportswagon Plug-in Hybrid

 

Net als de Niro wordt de nieuwe Optima Sportswagon Plug-in Hybrid in Genève voorgesteld met een geavanceerde hybrideaandrijving. De nieuwe versie, die vanaf het derde kwartaal van dit jaar in heel Europa beschikbaar wordt, combineert de veelzijdigheid van de conventionele Optima Sportswagon met de uitzonderlijke efficiëntie van de Optima Plug-in Hybrid berline, die in het derde kwartaal van 2016 werd geïntroduceerd.

 

Het nieuwe model wordt exclusief voor de Europese markt gebouwd en biedt 440 liter (VDA) aan bagageruimte - 133 liter meer dan de Optima Plug-in Hybrid berline - om een maximale functionaliteit te garanderen. Het aandrijfgeheel combineert de efficiënte 2.0 GDI, een rechtstreeks ingespoten viercilinder-benzinemotor uit de ‘Nu’-familie, met een 50 kW sterke elektromotor en een lithium-ionpolymeerbatterij van 9,8 kWh. Met een totaal vermogen van 205 pk en een hoog maximumkoppel van 375 Nm geeft de Optima Sportswagon Plug-in Hybrid zijn bestuurder een zuiver elektrisch rijbereik van meer dan 60 kilometer en beperkt hij zijn CO2-uitstoot tot nauwelijks 34 g/km over de gemengde cyclus. De lage gebruikskosten en maximale functionaliteit zullen de Optima nog aantrekkelijker maken voor zowel privé- als fleetklanten.

 

De wagen is uitgerust met een infotainmentsysteem met 8,0”-aanraakscherm, leverbaar met Android Auto™ en Apple CarPlay™, evenals de Kia Connected Services powered by TomTomTM. Die laatste leveren verkeersupdates, waarschuwingen voor snelheidscamera’s en weersvoorspellingen. Tegen meerprijs kan de Optima Sportswagon Plug-in Hybrid ook beschikken over Kia’s draadloze smartphone-lader, waarmee gebruikers hun toestellen onderweg kunnen opladen. Diverse actieve veiligheidstechnologieën helpen ongevallen te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.

 

Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid (Genève 2017)

 

Niro Plug-in Hybrid (Genève 2017)

Beschikbaar in